Coursing Bohumín 22.5.2011=zlomená noha+novinky

07.06.2011 10:34

 V neděli jsme spolu s kamarádkama a jejich pejskama vyrazily na výlet do Bohumína na coursing. Moc jsme se těšili.. Byl krásný, slunečný den. Běhalo se na velké louce u ranče. První kolo Bolero zvládl hezky, před startem jsem ho jako vždy nemohla udržet.., jak moc se těšil, kdy už konečně vyrazí =) Návnadu daleko na louce sice ztratil, ale hledal.. vždycky mrknul na nás jako jestli nevíme kde je.. =) až si ji sám našel a kolo dokončil. Velkým překvapením byl Německý špic trpasličí- Baronek, který všem vytřel zrak! Byla to jeho premiéra, ale vůbec to nebylo poznat, za střapečkem se ,,hnal´´ s obrovskou chutí =) Dalším překvapením byla Afgánka- Emily, kterou nějaký střapec vůbec nezajímal.. takže se po louce  proběhla více panička než ona.. =) Nepomohl ani Bolero, kterého jsme chtěli využít jako zkušenějšího sparing partnera.. více ji zájímal Bělásek, který ji zrovna přeletěl před nosem.. =D

Druhého kola se Bolero nemohl dočkat. Koho by napadlo, jak dopadne.. =( Bolero běhá na dvěstě procent, v Bohumíně asi na třista.. =( V poslední zatáčce zakopl, zůstal sedět se zdviženou packou a brečel. Když jsem ho v náruči odnášela, bylo mi jasné, že má nožku zlomenou.. visela mu jako kus hadru. Bolero byl docela v pohodě, nenaříkal a asi mu, stejně jako mně nedocházelo, co se právě stalo.. Nejprve jsme jeli na veterinu do Bohumína, kde mu nožku zkontrolovali, zrentgenovali, ošetřili a dali injekci proti bolesti..  Potom jsme pokračovali do Ostravy k MVDr. Raškovi. Ten byl zrovna v terénu u koníka, který také potřeboval jeho pomoc. Čekali jsme na něj tři hodiny, většího odborníka na ortopedii neznám, také operační sály jsou velice dobře vybavené. Věřím, že se čekání vyplatilo a nemohla jsem ho dát do lepších rukou.

Pan doktor Bolerka zkontroloval a nechal si ho na klinice. S tím jsem vůbec nepočítala. Naivně jsem si myslela, že si ho budu moct hned odvést. Bylo moc těžké ho tam nechat, v slzách jsem se vydala domů. O půl druhé ráno, mi přišla zpráva od pana doktora, že je pejsek úspěšně odooperován. Druhý den večer jsme si pro něj mohli přijet. Nikdy nezapomenu jeho pohled, když se za náma připajdal do ordinace s kornoutem na hlavě. Jeho oči zářily štěstím, že jsme si pro něj přijeli =) (Bolero má v nožce devět šroubů a destičku, z ramene mu pan doktor vzal štěp)

 

Pak nás čekaly ob den převazy, potom co jsem odkoukala jak na to, začala jsem převazy dělat doma. Bolero je vzorný pacient, trpělivě leží a čeká.. =)

6.6. jsme byli na vyndání stehů (ranka na rameni se zahojila hezky, některé stehy si z nohy Bo zvládl vytáhnout sám, potom co mu v noci bandáž z nožky sjela, pravda, trošku jí určitě pomohl =(

21.6. kontrola+rentgen (bohužel se to neobešlo bez přispání, příště to snad zvládneme lépe) Nožka se hojí zatím hezky. Bandáž už Bo nemá, takže je těžší ho uhlídat, protože se stává pohyblivějším. Nožku postupně zatěžuje. Sem tam zapomíná, že je po úraze.. je to o nervy..

11.7. kontrola + druhý rentgen (snímek nožky zboku a zpředu), tentokrát se naštěstí obešel bez přispání! Nožka se hojí hezky, pohyb je plynulý. Bolero ještě pořád nesmí běhat na volno, všude chodí jen na vodítku. Za čtyři týdny 11.8. jdeme na operaci vytáhnout šrouby.   

11.8. další kontrolní rentgen, při vědomí.. ale operace se nekoná, kost ještě není 100% dorostlá, pan doktor se rozhodl ještě tři týdny počkat.

1.9. destička se šrouby je venku!!!! Bo má zase sloní nožku, ale jen na pár dnů..

15.9. Bo se hrabal v hlíně a má na kosti prasklinu, takže zase bandážování.. =((

19.10. kontrola + rentgen, prasklinka se ještě úplně nezahojila.. další rentgen za měsíc.. je to nekonečné.. =( Bo má na nožce otlaky a odřeniny, bandážujeme často.. někdy i dvakrát za den, protože bandáže často sjíždějí..

 

 

 foto coursing Bohumín

foto fraktura pravého předloktí